Deurwaarder Noord-Brabant

Openstaande facturen? Alimentatie die niet betaald wordt? Een deurwaarder uit Noord-Brabant helpt jou met het innen van het geld waar jij recht op hebt. Een gerechtsdeurwaarder probeert eerst zonder tussenkomst van een rechter tot een betaling te komen. Lukt dit niet dan brengt de gerechtelijke deurwaarder een dagvaarding uit en ziet hij erop toe dat het vonnis van de rechter wordt nageleefd.

Op deze pagina lees je meer over de werkzaamheden van een gerechtsdeurwaarder uit Noord-Brabant. Ook krijg je meer informatie over de deurwaarderskosten en hoe deze zijn opgebouwd. Deurwaarder gezocht en wil jij ook tot wel 50% besparen op de deurwaarderskosten? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast!

deurwaarder inschakelen Noord-Brabant

Vergelijk deurwaarders in Noord-Brabant en bespaar

Heb je last van een klant die na herhaaldelijke facturen nog steeds de rekeningen niet betaalt? Een deurwaarder biedt de oplossing! Schakel bij openstaande rekeningen een deurwaarder in via onze service en bespaar zo op de deurwaarderskosten! Hieronder staan de drie belangrijkste voordelen van onze service.

  • Maak gratis en vrijblijvend gebruik van onze offerteservice.
  • Binnen één werkdag ontvang je tot 4 scherpe offertes van deurwaarders uit de regio Noord-Brabant.
  • Kies zo de deurwaarder met het beste aanbod en bespaar tot wel 50% op de deurwaarderskosten!

Wat doet een deurwaarder precies?

Als ondernemer wil je er graag vanuit gaan dat alle diensten goederen op tijd betaald worden. Want dat is immers waar je recht op hebt. Toch is elk bedrijf en iedere ondernemer of ZZP’er bekend met wanbetalers: zelfs na herhaaldelijke herinneringen blijft de betaling uit. Als dit ook bij jou het geval is, dan is de hulp van een deurwaarder enorm waardevol.

Maar wat doet een gerechtelijke deurwaarder?

Een deurwaarder, of gerechtsdeurwaarder zet alles op alles om tot een betaling te komen. In de meeste gevallen lukt dit. Is dit in jouw situatie niet het geval? De gerechtsdeurwaarder brengt in dat geval een dagvaarding uit naar de wanbetaler. Hierin wordt hij opgeroepen om voor de rechter te verschijnen. Daarnaast zorgt hij er ook voor dat het vonnis van de rechter wordt uitgevoerd. Hij legt dus onder andere beslag op bezittingen.

Verschil deurwaarder en gerechtsdeurwaarder

De termen deurwaarder en gerechtsdeurwaarder worden heel vaak door elkaar gehaald. Maar toch zit er zeker een verschil tussen een deurwaarder en gerechtsdeurwaarder. Een gerechtsdeurwaarder is benoemd door de Kroon, wat inhoudt dat hij lid is van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders. Hierdoor heeft de gerechtsdeurwaarder uit Noord-Brabant meer rechten dan een reguliere deurwaarder. Hij mag een dagvaarding opleggen en beslag leggen op bezittingen. Een deurwaarder is iemand die tijdens de rechtszaak de contactpersoon is voor beide partijen, het publiek en de rechtbank zelf. Wanneer jij je facturen wilt incasseren of alimentatie wilt innen, dan heb je de hulp van een gerechtsdeurwaarder nodig.

gerechtsdeurwaarder Noord-Brabant

Gerechtsdeurwaarder Noord-Brabant

De meeste bedrijven en ZZP’ers zijn helaas ervaren met het inschakelen van gerechtsdeurwaarders. Maar wist je dat je ook als particulier een gerechtsdeurwaarder kunt inschakelen? Bijvoorbeeld als je recht hebt op alimentatie, maar de betaling hiervan achterblijft. Een gerechtsdeurwaarder is een ambtenaar en mag daarmee ambtshandelingen uitvoeren. Hij is ook de persoon die, op grond van het vonnis van een rechter, woningen ontruimt en goederen veiligstelt in afwachting van een vonnis. Om zijn beroep te mogen uitoefenen moet de gerechtsdeurwaarder voldoen aan verschillende eisen: hij moet zich blijven bijscholen, voldoen aan de Normen voor Kwaliteit en is verplicht zich te houden aan verschillende wet- en regelgeving.

Deurwaarder inschakelen in Noord-Brabant?

Je kunt een deurwaarder inhuren in verschillende situaties. Het meest bekende voorbeeld is facturen die onbetaald blijven. Om deze facturen te incasseren bij de wanbetalers heb je de hulp van een gerechtsdeurwaarder nodig. Maar waar moet je op letten?

Houd bij het inschakelen van een deurwaarder uit Noord-Brabant in je achterhoofd wat je doel is. Als je als ondernemer graag een goede klantenrelatie wilt behouden, dan is het inschakelen van een gerechtsdeurwaarder uit Noord-Brabant niet altijd een goede zet.

1. Facturen incasseren

Voor het incasseren van openstaande facturen is het inschakelen van een deurwaarder in Noord-Brabant ideaal. Voor een behoud van de klantenrelatie is het belangrijk om eerst zelf tot een betalingsregeling te komen. Lukt dit niet? Dan neemt de deurwaarder uit Noord-Brabant deze taak over. Blijft een betaling van de facturen ondanks een aanmaning toch uit? Dan brengt de deurwaarder een dagvaarding uit.


Onbetaalde factuur? Bekijk de stappen tot de betaling.

Benieuwd naar de stappen die worden doorlopen bij het innen van een onbetaalde factuur? Bekijk dan deze video.


2. Alimentatie innen

Heb jij bij je echtscheiding partner- of kinderalimentatie toegewezen gekregen? Dan is je ex-partner verplicht om deze alimentatie te betalen. Gebeurt dit niet, dan kun je een deurwaarder inschakelen. Je hebt natuurlijk recht op alimentatie om een deel van de zorg voor je kinderen te kunnen bekostigen. Met de hulp van een deurwaarderskantoor kun je alimentatie tot wel vijf jaar terug innen!

3. Dagvaarding uitbrengen

Deurwaarders uit Noord-Brabant gaan eerst op zoek naar alternatieve manieren om tot een betaling te komen: door middel van een brief, een aanmaning en door telefonisch contact. Dit is in de meeste gevallen voldoende om tot een betaling te komen. Lukt dit niet, dan brengt de gerechtelijke deurwaarder uit Noord-Brabant een dagvaarding uit. In een dagvaarding wordt de wanbetaler opgeroepen om voor de rechter te verschijnen. Een dagvaarding kan je alleen laten uitbrengen door een gerechtsdeurwaarder.

4. Beslag leggen

Als de rechter het vonnis heeft uitgesproken, is de schuldenaar verplicht om te betalen. Toch zijn er situaties waarin dit nog steeds niet gebeurt. De deurwaarder uit Noord-Brabant zorgt er in dat geval voor dat het vonnis wordt nageleefd. Eventueel door beslag op de inboedel te leggen. Alleen een gerechtsdeurwaarder heeft het recht dit te doen, je kunt niet zelf beslag op iemands inboedel leggen.

5. Woning ontruimen

Een deurwaarder kun je ook inschakelen voor het ontruimen van een woning. Bijvoorbeeld als de huurder van jouw woning een betalingsachterstand van minimaal 3 maanden heeft. Ook hier geldt dat je niet zomaar een woning mag laten ontruimen, hierover moet een rechter eerst een vonnis uitroepen. Nadat het vonnis is uitgeroepen heeft de huurder 14 dagen de tijd om zelf te vertrekken, gebeurt dit niet dan zal de gerechtsdeurwaarder het huis ontruimen.


Deurwaarder inschakelen? Vergelijk offertes!

Deurwaarders uit Noord-Brabant gezocht? Vergelijk dan gratis tot 4 offertes.

Offertes aanvragen

Deurwaarder inschakelen, wat zijn de kosten?

Er wordt doorgaans gedacht dat de deurwaarderskosten aardig hoog liggen. Maar in veel gevallen is de schuldenaar verantwoordelijk voor de kosten. Slechts in een aantal gevallen loop je als schuldeiser risico op extra kosten: bijvoorbeeld als de schuldenaar komt te overlijden of failliet gaat. De kosten van deurwaarders wordt opgebouwd uit verschillende kosten. Niet-ambtelijke kosten en de ambtelijke kosten.

Niet-ambtelijke kosten

De niet-ambtelijke kosten zijn alle kosten die gemaakt worden nog voordat er een rechtelijke procedure is gestart. Wanneer je een deurwaarder uit Noord-Brabant inhuurt probeert hij eerst zonder tussenkomst van een rechter tot een betaling te komen. Vaak worden er over de openstaande facturen dan al incassokosten gerekend. De hoogte van incassokosten is wettelijk vastgelegd, en afhankelijk van het beschuldigde bedrag. In dit geval betaalt de schuldeiser de niet-ambtelijke kosten.

Ambtelijke kosten van deurwaarder

Wanneer we spreken van de ambtelijke kosten, dan gaat het om de deurwaarderskosten voor de ambtshandelingen. Een ambtshandeling is iets wat alleen een gerechtsdeurwaarder mag doen: zoals het uitbrengen van een dagvaarding of de betekening van een vonnis. De maximale deurwaarderskosten voor deze ambtshandeling is ook vastgelegd in de wet. Per deurwaarderskantoor kunnen de deurwaarderskosten dus verschillen.


Bespaar tot wel 50% op de deurwaarderskosten!

Schakel een gerechtsdeurwaarder uit Noord-Brabant in en bespaar!

Gratis offertes aanvragen


Het duurt maar 1 minuutje.


Deurwaarder inschakelen als bedrijf

Als jij een dienst of product hebt geleverd aan een klant, dan heb je recht op betaling. Toch zijn er nog steeds veel gevallen waarin dat niet gebeurt. Als bedrijf, ondernemer of ZZP’er kun je dan natuurlijk een deurwaarder inhuren. De deurwaarder fungeert in eerste instantie als het ware als een incassobureau en probeert zonder een gerechtelijke procedure te starten tot een betaling te komen.

Deurwaarder inschakelen als particulier, kan dat?

Als particulier kun je ook een deurwaarder uit Noord-Brabant inschakelen. Bijvoorbeeld als je ex-partner verzuimt om alimentatie te betalen of als je een lening hebt afgesloten met een vriend of familielid die nu niet terugbetaalt. Het is wel belangrijk dat er een overeenkomst is getekend door beide partijen, zodat de schuldenaar inderdaad weet dat hij jou geld verschuldigd is. Blijft betaling uit dan kunnen deurwaarders mogelijk tot een betaling komen.

Deurwaarder no cure no pay Noord-Brabant

In veel gevallen is het zo dat de schuldenaar de deurwaarderskosten betaalt. Dit betekent dat jij als schuldeiser geen extra kosten betaalt. Dit noemt men ook wel het no cure, no pay principe. Het no cure, no pay principe houdt in dat je alleen betaalt als je er zelf beter van wordt. Alleen in enkele gevallen kan het voorkomen dat je als schuldeiser een deel van de proceskosten betaalt. Bijvoorbeeld als de wanbetaler overlijdt of failliet raakt en simpelweg niet meer kán betalen.


Recent aangevraagde offertes

Drie openstaande facturen innen - Breda
Dagvaarding uitbrengen bij debiteur - Tilburg
Beslag leggen op deel van inboedel - Den Bosch
Geld terugeisen van winkel - Helmond
Deurwaarder inschakelen. Zonder tussenkomst van rechter twee facturen incasseren - Oss
Gehele huurwoning ontruimen - Uden
Zo snel mogelijk een vordering innen - Waalwijk
Dossier doornemen en uitvoeren - Best
Gerechtsdeurwaarder voor bezoek aan slecht betalende debiteur - Dongen
Snel twee facturen innen - Schijndel

Deurwaarder nodig?

Vraag gratis offertes aan van gerechtsdeurwaarders uit regio Noord-Brabant.

Vergelijk offertes

Vergelijk op je gemak diverse offertes van deurwaarders uit je eigen regio.

Bespaar tot 50%

Kies voor de deurwaarder met de beste offerte en bespaar op de totaalprijs.


deurwaarder no cure no pay Noord-Brabant

Deurwaarder in Noord-Brabant gezocht? Vergelijk offertes!

Deurwaarder gezocht? Het vinden van geschikte deurwaarders kan een flinke opgave lijken. Gelukkig is het met behulp van onze offerteservice erg eenvoudig. Vul het offerteformulier in en je ontvangt al binnen één werkdag tot wel vier concurrerende offertes in je mailbox! Vergelijk de verschillende tarieven en kies zo voor het deurwaarderskantoor dat het beste bij je past. In veel gevallen werken de deurwaarders volgens het no cure, no pay principe, zodat je niet bang hoeft te zijn voor hoge proceskosten. Het gebruik van deze offerteservice is bovendien gratis en helemaal vrijblijvend. Dat houdt in dat je nergens aan vastzit!Externe bronnen met handige informatie

  • De maximale deurwaarderskosten voor ambtshandelingen is wettelijk vastgesteld. Deze tarieven lees je op wetten.overheid.nl.
  • Heb je een klacht over een gerechtelijke deurwaarder? Wat je dan moet doen lees je op juridischloket.nl.
  • Op de website kbvg.nl lees je meer over de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders. Elke gerechtsdeurwaarder is (verplicht) lid van deze beroepsorganisatie. Hier lees je ook wat je moet doen als je zelf schulden hebt.
  • Heb je zelf een brief van een deurwaarder uit Noord-Brabant gekregen? Op cjib.nl lees je waarom en wat je in dat geval moet doen.