Deurwaarder no cure, no pay gezocht?

Vind no cure, no pay deurwaarders bij jou in de regio!

Gratis - Vrijblijvend

Deurwaarder no cure no pay

Een no cure, no pay deurwaarder komt van pas als je last hebt van wanbetalers. De deurwaarder helpt je al bij het minnelijke traject maar kan je ook ondersteunen als je een rechtszaak wilt starten. Het fijne van een no cure no pay principe, is dat je alleen betaalt als de gerechtsdeurwaarder je ook goed kan helpen! Op zoek naar een deurwaarder?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag krijg je zo snel mogelijk tot 5 offertes toegestuurd. Vergelijk en kies de vakman met het beste aanbod!

Op deze pagina gaan we dieper in op het onderwerp no cure no pay. Wat doet een no cure no pay deurwaarder precies en waarom is dit een fijn systeem? Je leest bovendien hoe de kosten zijn opgebouwd en welke kosten je wel of niet hoeft te betalen!

Wat is no cure no pay?

Kort gezegd betekent een no cure, no pay incasso dat je alleen hoeft te betalen als de deurwaarder ook voor een oplossing heeft gezorgd. Met andere woorden: je betaalt als de deurwaarder ervoor zorgt dat je wanbetaler betaalt.

Een voordeel van een no cure, no pay incassobureau is dat de kosten bovendien vooral gedekt worden door de wanbetaler zelf, in de vorm van incassokosten. Zo blijven voor jou alleen de dossier- of administratiekosten over. Doordat de prijzen dus relatief laag liggen, is het ook bij kleine bedragen mogelijk een no cure no pay deurwaarder in te schakelen. Vraag gratis offertes aan voor een no cure, no pay deurwaarder.

Hoe werkt een deurwaarder no cure no pay?

Een no cure no pay deurwaarder vergroot de kans dat je factuur alsnog snel betaald wordt. Zowel een bedrijf als een parciulier kan een no cure no pay incasso starten. Hoe gaat dit precies?

Het traject begint met een minnelijke incasso. Dit houdt in dat hij zonder tussenkomst van een rechter tot een betaling probeert te komen. Op dit punt is hij bevoegd om te mailen, bellen en om brieven te sturen om tot een betaling te komen. Over het oorspronkelijke bedrag worden nu incassokosten gerekend, wat het grootste deel van de kosten dekt. Lees meer over de werkzaamheden van een deurwaarder en de kosten van een deurwaarder.

Mocht dit niet voldoende zijn dan gaat het juridische traject van start. Een no cure no pay gerechtsdeurwaarder brengt een dagvaarding uit en roept de wanbetaler op om voor de rechter te verschijnen.

Kosten deurwaarder no cure no pay

De kosten van een deurwaarder worden vooral gedekt door de incassokosten die de wanbetalers betalen. De maximale hoogte hiervan is wettelijk bepaald. Schakel je een deurwaarder in voor een juridisch traject, dan zijn daar wel kosten aan verbonden. Ook deze zijn wettelijk bepaald.

Het uitbrengen van een dagvaarding kost €85,81 exclusief btw. Wanneer een gerechtsdeurwaarder beslag moet leggen dan zitten hier ook kosten aan verbonden: €151,56 exclusief btw voor beslaglegging op roerende zaken. Moet je kosten maken voor een deurwaarder, dan kun je deze in veel gevallen verhalen op de wanbetaler. De exacte prijzen vind je op kbvg.nl.

Op zoek naar een no cure, no pay deurwaarder?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Welke deurwaarder kosten zijn op basis van no cure no pay?

Niet alle kosten van een deurwaarder zijn op basis van no cure no pay. De kosten voor ambtelijke taken zijn namelijk wettelijk bepaald en moeten sowieso betaald worden. In dit geval geldt wel dat je deze kosten kunt verhalen op de wanbetaler en dat je dus zelf geen hoge rekeningen hoeft te betalen.

Hieronder lees je welke deurwaarderskosten wel en niet op basis van no cure no pay zijn. Wil jij weten wat het inschakelen van een deurwaarder jou gaat kosten? Vergelijk dan gratis offertes!

Niet-ambtelijke kosten

Veel deurwaarders bieden naast hun ambtelijke taken, ook niet-ambtelijke taken aan. De kosten voor deze diensten zijn in veel gevallen op basis van no cure no pay. Dit betekent de kosten voor:

  • Het versturen van incassobrieven
  • Het geven van juridisch advies
  • Juridische bijstand bij het kantonrecht

Dit houdt in dat je voor één van deze taken alleen hoeft te betalen als de deurwaarder je kan helpen. Houd er wel rekening mee dat niet elke deurwaarder werkt op basis van no cure, no pay. Dit houdt in dat het dus per deurwaarderskantoor kan verschillen!

deurwaarder no cure no pay

Ambtelijke kosten

De kosten voor de ambtelijke taken zijn wettelijk vastgelegd. Dat houdt in dat deze kosten niet op basis van no cure no pay berekend worden. Dit zijn bijvoorbeeld de kosten voor:

  • Het uitbrengen van een dagvaarding
  • Het maken van een betekening
  • Beslaglegging op loon of inboedel
  • Een uithuiszetting

Betekent dit dat je deze kosten zelf moet betalen?

Nee!

Als je noodgedwongen kosten maakt om je wanbetaler te laten betalen, kun je deze kosten toevoegen aan de schuld die de schuldenaar al heeft. Je moet dus in eerste instantie de kosten wel voldoen, maar krijgt ze daarna als het goed is weer terug van de schuldenaar.


Vergelijk deurwaarders in jouw regio en bespaar to 40% op de kosten!

Vind snel een no cure no pay deurwaarder in jouw regio en bespaar!
Gratis offertes vergelijken!


Besparen op de kosten van een deurwaarder?

Er zijn een aantal kosten die gemaakt worden die je wel zelf moet betalen. Ook hier geldt vaak dat je de kosten weer vergoed kan krijgen door de wanbetaler, maar je moet ze in eerste instantie wel zelf voldoen. Het gaat hierbij onder meer om de out of pocket kosten en een eventueel opstartbedrag of dossierkosten.

Hieronder gaan we dieper in op de kosten die je dus zelf eerst moet betalen of voorschieten. Wil jij weten wat een no cure no pay gerechtsdeurwaarder je precies gaat kosten? Vraag dan snel gratis offertes aan!

Out of pocket kosten

Het kan zijn dat een gerechtsdeurwaarder out of pocket kosten moet maken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een uithuiszetting, waarbij de deurwaarder een ontruimingsbedrijf of een slotenmaker nodig heeft. Er is wettelijk bepaald dat deurwaarders deze kosten niet mogen voorschieten: de opdrachtgever moet deze kosten betalen. Dat houdt dus in dat je deze out of pocket kosten eerst zelf moet betalen.

Opstartbedrag

Wanneer deurwaarders of incassobureaus zijn aangesloten bij een beroepsvereniging, dan bestaat de kans dat zij je zaak pas mogen starten nadat je een klein opstartbedrag hebt betaald. Kan de deurwaarder je met succes helpen, dan wordt dit opstartbedrag afgetrokken van de totale kosten die je moet maken. Het opstartbedrag voorkomt financiële risico’s bij beide partijen. De hoogte van dit opstartbedrag verschilt per deurwaarderskantoor, maar kan variëren van €100,- tot wel €500,-.

no cure no pay deurwaarder

No cure no pay deurwaarder inschakelen?

Wil jij geen tijd meer kwijt zijn aan wanbetalers? Schakel dan snel een no cure no pay deurwaarder in! Met de hulp van een specialist vergroot je de kans op een betaling met wel 90%! Bovendien houd je zelf meer tijd over voor het uitvoeren van je eigen werkzaamheden.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna zo snel mogelijk tot 5 offertes van experts in jouw regio. Vergelijk de verschillende prijzen en kies zo voor de deurwaarder met de laagste kosten! Je bespaart tot wel 40% op de kosten en zo kan iedereen een deurwaarder inschakelen! Je offerteaanvraag is gratis en verder helemaal vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast!

Gratis offertes ontvangen!