Deurwaarder Zeeland

Niets zo vervelend als een klant die niet betaalt. Gelukkig zijn er manieren om de openstaande facturen toch nog te incasseren: met de hulp van een deurwaarder uit Zeeland! Blijft betaling uit, dan zet de gerechtsdeurwaarder alles op alles om ervoor te zorgen dat jij krijgt waar je recht op hebt. Vind een deurwaarder bij jou in de buurt.

Start gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina lees je meer over de verschillende werkzaamheden van een deurwaarder. Ook krijg je informatie over de deurwaarderskosten en lees je in welke situaties de hulp van een gerechtsdeurwaarder uit Zeeland van pas komt. Deurwaarder gezocht? Via onze offerteservice vind je gemakkelijk een geschikt deurwaarderskantoor en bespaar je tot wel 50% op de kosten.

Deurwaarder nodig?

Vraag gratis offertes aan van gerechtsdeurwaarders uit regio Zeeland.

Vergelijk gratis offertes

Vergelijk op je gemak diverse offertes van deurwaarders uit je eigen regio.

Bespaar tot 50%

Kies voor de deurwaarder met de beste offerte en bespaar op de totaalprijs.


Vergelijk deurwaarders in Zeeland en bespaar

Gezocht naar een deurwaarder in Zeeland, maar weet je niet goed welk deurwaarderskantoor geschikt is? Met behulp van onze offerteservice ontvang je tot wel 4 gratis prijsopgaven van gerechtsdeurwaarders uit de regio! Vergelijk en bespaar tot wel 50%!

De belangrijkste voordelen:

  • Deurwaarder gezocht? Vind gratis en vrijblijvend een geschikte gerechtsdeurwaarder.
  • Ontvang al binnen één werkdag tot wel vier concurrerende offertes.
  • Bespaar tot maar liefst 50% op de deurwaarderskosten!

deurwaarder Zeeland

Wat doet een deurwaarder?

Een deurwaarder heeft verschillende taken. Heb je herhaaldelijke herinneringen gestuurd maar weigert de schuldenaar jou als schuldeiser te betalen?

Als je als schuldeiser een gerechtsdeurwaarder inschakelt fungeert deze in eerste instantie als incassobureau. Dat wil zeggen dat hij op elke mogelijke manier probeert om tot een betaling te komen, zonder dat er een rechterlijk vonnis moet worden uitgesproken. In de meeste gevallen is dit voldoende om tot een betaling te komen.

Lukt dit niet dan is een gerechtsdeurwaarder gemachtigd om een dagvaarding uit te brengen. Hierin staat dat je debiteur voor de rechter wordt opgeroepen. Na het uitspreken van het vonnis ziet de gerechtelijke deurwaarder uit Zeeland erop toe dat het vonnis inderdaad wordt nageleefd. Blijft de betaling om de één of andere reden nog steeds uit, dan kan de deurwaarder zelfs overgaan tot het beslag leggen op de inboedel!

Meer informatie over de werkzaamheden van deurwaarders.

Verschil deurwaarder en gerechtsdeurwaarder

In de volksmond wordt meestal gesproken van een deurwaarder. Maar eigenlijk bedoelen de meeste mensen in dat geval een gerechtsdeurwaarder. Een deurwaarder is namelijk iemand die door de rechter is aangesteld als contactpersoon tussen beide partijen, het publiek en de rechtbank. Deze deurwaarder is dus alleen tijdens het gerechtelijke proces betrokken bij je zaak.

Een gerechtsdeurwaarder daarentegen heeft meer machten en rechten. Deze is namelijk benoemd door de Kroon en mag een dagvaarding uitbrengen, beslag leggen en zelfs een woning ontruimen. Dit mag hij natuurlijk niet zomaar doen: hiervoor moet de rechter eerst een vonnis uitspreken. Vraag gratis offertes aan voor persoonlijk advies.

gerechtsdeurwaarder inschakelen Zeeland

Gerechtsdeurwaarder Zeeland

Deurwaarder uit Zeeland gezocht? In Zeeland zijn meerdere gerechtsdeurwaarders actief. De hulp van een gerechtsdeurwaarder komt zeker van pas als je openstaande facturen wilt incasseren.

In verreweg de meeste gevallen brengt het inhuren van een gerechtsdeurwaarder een schrikreactie teweeg, waardoor de schuldenaar betaalt nog voordat de rechter wordt ingezet.

Een deurwaarder bemiddelt in eerste instantie tussen jou en de wanbetaler, waardoor er geen emoties meespelen. Lukt het toch niet om tot een betaling te komen, pas dan brengt de gerechtsdeurwaarder een dagvaarding uit.

Waarvoor een deurwaarder inschakelen?

Heb je intussen aanmaning na aanmaning verstuurd maar krijg je geen contact meer met je klant? Of weigert je ex-partner de alimentatie te betalen die jij tijdens de echtscheiding toegewezen hebt gekregen? Met het inschakelen van een deurwaarder vergroot je de kans op een betaling. Je kunt op elk moment een gerechtsdeurwaarder inhuren.

Lopen de emoties hoog op of krijg je zelfs helemaal geen contact meer met de schuldenaar, neem dan contact op met een gerechtsdeurwaarder. Er zijn verschillende redenen om een deurwaarder in te schakelen, deze vind je in het overzicht hieronder. Vraag gratis offertes aan!1. Facturen incasseren

Als bedrijf of zzp’er is het incasseren van openstaande rekeningen of facturen enorm belangrijk. Als betalingen achterblijven sta jij volkomen in je recht om een deurwaarder uit Zeeland in te schakelen. Voor het behoud van een goede klantenrelatie fungeert de gerechtelijke deurwaarder in eerste instantie als incassobureau: hij doet er alles aan om zonder tussenkomst van een rechter tot een betaling te komen. Pas als er echt geen andere optie meer is zal een gerechtsdeurwaarder een dagvaarding uitbrengen.


Onbetaalde factuur? Bekijk de stappen tot de betaling.

Benieuwd naar de stappen die worden doorlopen bij het innen van een onbetaalde factuur? Bekijk dan deze video.


2. Alimentatie innen

Heb jij alimentatie toegewezen gekregen na je echtscheiding? Dan heb je hier recht op. Verloopt het contact met je ex-partner stroef en wordt de alimentatie herhaaldelijk niet betaald? Je kan alimentatie tot wel 5 jaar terug innen met de hulp van een gerechtelijke deurwaarder. In veel gevallen werken zij volgens het no cure, no pay principe. Je betaalt dan alleen als je er zelf ook beter van wordt!

3. Dagvaarding uitbrengen

Als er ook op de brief, mail of telefoon geen gehoor wordt gegeven, dan is het tijd om een gerechtelijke procedure te starten. Dit doet de deurwaarder met het uitbrengen van een dagvaarding. In de dagvaarding wordt de debiteur opgeroepen om voor de rechter te verschijnen die zijn vonnis zal uitspreken. Vraag gratis offertes aan.

4. Beslag leggen

Na het uitspreken van het vonnis ziet de gerechtsdeurwaarder erop toe dat het vonnis ook wordt nageleefd. Dat houdt in dat de schuldenaar zijn openstaande facturen betaalt of dat de alimentatie snel wordt overgemaakt. Is dit niet het geval? Dan mag de deurwaarder beslag leggen op de inboedel van de debiteur. Op deze manier worden de schulden alsnog afgelost.

5. Woning ontruimen

Verhuur jij je woning aan studenten? Of ben je de verhuurder van een eengezinswoning? Dan sluit je met de huurder een huurcontract af. Wanneer de huur niet wordt betaald kun je al na 3 maanden een deurwaarder inschakelen.

Als de rechter in het vonnis uitspreekt dat jij in je recht staat, krijgt de huurder 14 dagen de tijd om zelf te vertrekken. Doet hij dit niet, dan mag een gerechtsdeurwaarder de woning laten ontruimen.


Deurwaarder inschakelen in Zeeland?

Vraag gratis offertes aan, vergelijk en kies de beste deurwaarder uit je regio.


Wat kost een deurwaarder?

Veel mensen zijn benieuwd naar de kosten van deurwaarders. Veel deurwaarders werken volgens een no cure, no pay principe. Het no cure, no pay principe houdt in dat je alleen de proceskosten betaalt als je er zelf ook beter van wordt.

Daarnaast wordt een groot deel, zo niet alles van de deurwaarderskosten betaald door de schuldenaar. De kosten zijn opgebouwd uit twee categorieën: de ambtelijke en de niet-ambtelijke proceskosten.

Niet-ambtelijke kosten

Wanneer we spreken over de niet-ambtelijke kosten, dan gaat het over alle deurwaarderskosten die gemaakt zijn voor het starten van een gerechtelijke procedure. Vaak werken deurwaarders met het no cure, no pay principe wat inhoudt dat je zelf niet voor deze deurwaarderskosten opdraait. De niet-ambtelijke kosten noemen we ook wel incassokosten. De hoogte hiervan is wettelijk vastgesteld en afhankelijk van het openstaande bedrag. In de meeste gevallen betaalt de debiteur deze incassokosten.

Ambtelijke kosten van deurwaarder

Wanneer je wel overgaat tot een gerechtelijke procedure, dan voeren deurwaarders zogeheten ambtshandelingen uit. Ook hier zitten deurwaarderskosten aan verbonden. Er is een maximum aan deurwaarderskosten vastgesteld, die in de meeste gevallen ook weer betaald worden door de schuldenaar.

Slechts in enkele gevallen ben je zelf verantwoordelijk voor (een deel van) de deurwaarderskosten. Bijvoorbeeld als de debiteur komt te overlijden, waardoor hij niet kán betalen. Maar ook als de debiteur de openstaande rekening alsnog rechtstreeks aan jou betaalt, buiten het deurwaarderskantoor om.

Kosten van ambtelijke handelingen: de Btag 2024

Ambtelijke taak Kosten exclusief btw Vergeefs Gestaakt
Dagvaarding €85,81 n.v.t. n.v.t.
Betekening van een titel (zoals een vonnis of dwangbevel) €82,58 €26,42 €41,29
Aanzeggingen per exploot €67,88 €26,42 n.v.t.
Overbetekening diverse beslagen €72,65 €26,42 €36,33
Beslaglegging roerende zaken €112,86 €53,18 €56,43
Derdenbeslag, anders dan op periodieke betalingen €179,86 n.v.t €89,93
Derdenbeslag periodieke betaling (niet alimentatie) €128,02 n.v.t. €64,01
Derdenbeslag tot verhaal alimentatie €109,33 n.v.t €54,67
Executoriale openbare verkoop van roerende zaken €297,14 n.v.t. €148,57
Gedwongen ontruiming van onroerende zaken €221,99 n.v.t. €111,-
Onderzoek waar de debiteur een bankrekening aanhoudt €85,36 n.v.t. n.v.t.

Voor een precieze prijsindicatie van jouw situatie vraag je gratis offertes aan!


Ook besparen op de deurwaarderskosten? Vergelijk gratis offertes!

Maak gratis en vrijblijvend gebruik van onze service en vind de deurwaarder met het beste aanbod.

Gratis offertes aanvragenDeurwaarder inschakelen als bedrijf

Als bedrijf is het goed mogelijk om een deurwaarder in te schakelen. Sterker nog, vaak is het noodzakelijk om toch nog betaald te worden voor de producten of diensten die je hebt geleverd. Door dit uit te besteden aan deurwaarders, kun jij je zelf concentreren op je huidige klanten en werkzaamheden. Op deze manier bespaar jij jezelf een hoop waardevolle tijd en energie en vergroot je tegelijkertijd de kans op een betaling.

Deurwaarder inschakelen als particulier, kan dat?

Dat je als zzp’er de hulp van deurwaarders nodig kan hebben is duidelijk, maar wist je dat het ook voor particulieren een mogelijkheid is om een gerechtelijke deurwaarder in te schakelen? Het inhuren van een deurwaarder wordt bijvoorbeeld gedaan om alimentatie te innen, of wanneer er een persoonlijke lening is afgesloten met een kennis en deze niet terugbetaalt.

Deurwaarder no cure no pay Zeeland

De meeste deurwaarders in Zeeland werken volgens het no cure, no pay principe. No cure, no pay houdt in dat je alleen betaalt als je er ook aan verdient. Kan de gerechtsdeurwaarder uit Zeeland je niet verder helpen, dan betaal je ook niets.

Bovendien worden de meeste, zo niet alle, deurwaarderskosten betaald door de schuldenaar! Op die manier kost het inschakelen van een deurwaarder uit Zeeland je helemaal niets en vergroot je toch de kans op een betaling!

Recent aangevraagde offertes

Drie openstaande facturen innen - Rotterdam
Dagvaarding uitbrengen bij debiteur - Sliedrecht
Beslag leggen op deel van inboedel - Den Haag
Geld terugeisen van winkel - Zoetermeer
Deurwaarder inschakelen. Zonder tussenkomst van rechter twee facturen incasseren - Leiden
Gehele huurwoning ontruimen - Dordrecht
Zo snel mogelijk een vordering innen - Delft
Dossier doornemen en uitvoeren - Schiedam
Gerechtsdeurwaarder voor bezoek aan slecht betalende debiteur - Gouda
Snel twee facturen innen - Rijswijk

deurwaarder no cure no pay Zeeland

Deurwaarder in Zeeland gezocht? Vergelijk gratis offertes!

Deurwaarder uit Zeeland gezocht? Maak dan gratis en vrijblijvend gebruik van onze offerteservice. Je ontvangt binnen één werkdag tot wel 4 verschillende prijsopgaven van deurwaarders uit je regio. Vergelijk de prijzen en kies de deurwaarder met het beste aanbod! In veel gevallen geldt no cure, no pay! En omdat het vergelijken van prijsopgaven kosteloos en vrijblijvend is, zit je helemaal nergens aan vast!


Gratis offertes vergelijken!Externe bronnen met handige informatie

  • Op de wetten.overheid.nl vind je meer informatie over de maximale ambtelijke kosten.
  • Heb je een klacht over een deurwaarder? Deze kun je indienen op hetjuridischloket.nl.
  • Een gerechtsdeurwaarder is altijd aangesloten bij de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders Nederland. Op de website van kbvg.nl vind je meer informatie over wat deze beroepsorganisatie doet en waar ze voor staan. Ook vind je hier handige informatie voor als je zelf te maken krijgt met een deurwaarder.
  • Krijg je zelf te maken met een deurwaarder? Op cjib.nl lees je wat dit inhoudt en wat je moet doen.