Gerechtsdeurwaarder inschakelen?

Vind gerechtsdeurwaarders bij jou in de regio!

Gratis - Vrijblijvend

Gerechtsdeurwaarder inschakelen: kosten en informatie

Wie last heeft van wanbetalers kan een gerechtsdeurwaarder inschakelen. Dit kan voor het incasseren van de openstaande facturen of voor het starten van een gerechtelijk traject. Met de hulp van een gerechtsdeurwaarder vergroot je de kans op een snelle betaling tot wel 90%. Op zoek naar een deurwaarderskantoor?

Start gratis offerteaanvraag!.

Na je aanvraag krijg je zo snel mogelijk tot 5 offertes toegestuurd. Vergelijk de prijzen van verschillende gerechtsdeurwaarders in jouw regio en bespaar tot 40%!

Twijfel je over het inschakelen van een deurwaarder? Dan is deze pagina voor jou: je leest wanneer het slim is om een specialist in te schakelen en wat een deurwaarderskantoor voor jou kan betekenen. Ook vind je informatie over de kosten, zodat je weet of het ook zin heeft voor bedrag dat jou verschuldigd is.

Wanneer moet ik een deurwaarder inschakelen?

Een gerechtsdeurwaarder inschakelen kan op verschillende momenten. Allereerst kun je een deurwaarder inhuren voor een minnelijk traject. Dit start je nadat je verscheidene betaalherinneringen hebt verstuurd zonder resultaat. Dit kan al vanaf het verstrijken van de eerste aanmaning. De gerechtsdeurwaarder doet er dan alles aan om zonder inzet van een rechtbank alsnog een betaling te regelen.

Mocht dit toch geen resultaat hebben, dan schakel je daarna de gerechtsdeurwaarder in voor het starten van de gerechtelijke incasso. De gerechtsdeurwaarder zal de wanbetaler dagvaarden: officieel oproepen om voor de rechter te verschijnen. Wanneer dit moment is, bepalen jij en de deurwaarder of incassospecialist.

Een deurwaarder inschakelen? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten.

gerechtsdeurwaarder

Waarvoor kan ik de deurwaarder inschakelen?

Je kunt een deurwaarder inschakelen voor verschillende taken. Denk bijvoorbeeld aan het innen van facturen of het dagvaarden van wanbetalers. Je hoeft geen bedrijf te runnen om een gerechtsdeurwaarder in te schakelen: ook particulieren kunnen veel baat hebben bij deze taken!

Wat doet een deurwaarder?

  • Openstaande facturen incasseren: eerst door middel van brieven, e-mails en telefoontjes. Later via een gerechtelijke incasso.
  • Alimentatie innen: is jouw ex-partner je alimentatie verschuldigd? Je kunt als particulier dan een gerechtsdeurwaarder inschakelen om de alimentatie te innen. Let op: een belangrijke voorwaarde is dat de alimentatie door de rechter is vastgesteld.
  • Uitbrengen van een dagvaarding: een officiële oproep dat de wanbetaler voor de rechter moet verschijnen. Dit mag alleen door gerechtsdeurwaarders gedaan worden: zo staat zwart op wit dat de wanbetaler hiervan op de hoogte is gesteld.
  • Beslaglegging: om het vonnis van de rechter na te leven, mag een gerechtsdeurwaarder beslag leggen op de inboedel en het salaris van de wanbetaler. De inboedel wordt geveild om de schulden af te betalen, loonbeslag houdt in dat een groot deel van het salaris rechtstreeks naar de schuldeisers gaat.
  • Woning ontruimen: heb je huurders die hun huur niet betalen? Dan kun je op een gegeven moment een gerechtelijke incasso starten om de huurders het huis uit te zetten. Heeft de rechter het vonnis in jouw voordeel uitgesproken, maar vertrekken de huurders nog steeds niet? Of hebben ze hun inboedel achter gelaten? Dan is een gerechtsdeurwaarder bevoegd om de woning voor jou te ontruimen.

En wat mag een deurwaarder niet doen?

Een gerechtsdeurwaarder heeft bepaalde bevoegdheden, zoals erop toezien dat het vonnis van de rechter wordt nageleefd, die andere mensen niet hebben. Een gerechtsdeurwaarder mag alleen beslagleggen of een woning ontruimen nadat dit is vastgesteld door de rechter. Zonder vonnis mag een gerechtsdeurwaarder dit niet doen.

Mocht een gerechtsdeurwaarder loonbeslag opleggen, dan moet hij hierbij bovendien rekening houden met de beslagvrije voet: dit is het minimum aan inkomen dat de wanbetaler moet ontvangen voor levensonderhoud.

Let op: hoewel de term deurwaarder en gerechtsdeurwaarder veel door elkaar gebruikt worden, zit er wel een groot verschil in de twee beroepen. Alleen gerechtsdeurwaarders hebben deze bevoegdheden om te dagvaarden, beslag op te leggen en het vonnis na te leven. Een deurwaarder heeft deze bevoegdheden niet.

Gerechtsdeurwaarder inschakelen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot wel 40% op de kosten!

Incassobureau of deurwaarder inschakelen?

Als je last hebt van één (of meerdere) wanbetalers, dan kun je overwegen een incassobureau of gerechtsdeurwaarder in te schakelen. Wat is precies het verschil?

Een incassobureau start een minnelijk traject voor je op, waarin ze met brieven, mails en telefoontjes proberen om zo snel mogelijk alsnog tot een betaling te komen. Als dit ondanks alle inspanningen toch niet leidt tot een betaling, kunnen ze je helpen met het opstarten van een gerechtelijk traject. Hierbij werken ze samen met een gerechtsdeurwaarder, die een dagvaarding zal uitbrengen.

Veel deurwaarders bieden naast deze ambtelijke taken, zoals dagvaarden, ook niet-ambtelijke taken aan. Dat betekent dat je ze ook kunt inhuren voor het minnelijke incassotraject.

Een incassobureau of deurwaarder inschakelen? Vraag gratis offertes aan!

Deurwaarder inschakelen: de kosten

Wat zijn de kosten voor het inschakelen van een deurwaarder? Dat hangt af van de werkzaamheden die je uitbesteedt. Voor de ambtelijke taken zijn de kosten bijvoorbeeld wettelijk bepaald. Hierdoor is het voor iedereen gelijk.

Hieronder gaan we iets dieper in op de kosten. Wil jij een exacte prijsindicatie ontvangen? Vraag dan gratis offertes aan!

Niet-ambtelijke kosten

Eén belangrijk deel van de kosten, zijn de kosten voor niet-ambtelijke taken. Hierbij gaat het vooral om het innen van openstaande facturen, voordat de rechter wordt ingeschakeld. In dit geval worden de kosten voor de deurwaarder grotendeels betaald door de incassokosten die in rekening worden gebracht bij je wanbetaler. De hoogte van deze incassokosten is ook wettelijk bepaald, en hangt af van de hoogte van de factuur. De minimale incassokosten zijn €40,-, ook als het factuurbedrag oorspronkelijk lager ligt. Op belastingdienst.nl vind je de tarieven voor de incassokosten.

Daarnaast kan een gerechtsdeurwaarder dossierkosten of een provisie in rekening brengen. Deze kosten verschillen per deurwaarderskantoor.


Vergelijk deurwaarders in jouw regio en bespaar to 40% op de kosten!

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar op de kosten.
Gratis offertes vergelijken!


Kosten ambtshandelingen en de BTAG

De kosten voor de ambtshandelingen zijn wettelijk vastgesteld in de BTAG. Deze tarieven kunnen per jaar verschillen, de tarieven voor het jaar 2021 vind je via kbvg.nl. Zo kost het uitbrengen van een darvaarding €85,81 exclusief btw.

Wie betaalt de kosten van een deurwaarder?

Als de rechter het vonnis in jouw voordeel uitspreekt, dan mag je de gemaakte kosten voor een gerechtsdeurwaarder ook opeisen bij de wanbetaler. Dit wordt dan bij de schuld opgeteld: zo is het inschakelen van een deurwaarder ook bij kleinere bedragen mogelijk voor een particulier of zzp. Lees ook meer over no cure, no pay deurwaarders.

deurwaarder inschakelen Noord Brabant

Wie kan een deurwaarder inschakelen?

In theorie kan iedereen een gerechtsdeurwaarder inschakelen. Van zzp tot grote bedrijven en particulieren. Hieronder lees je iets meer over de werkzaamheden van een deurwaarderskantoor voor verschillende opdrachtgevers. Wil je weten wat het inschakelen van een gerechtsdeurwaarder jou kan opleveren? Ontvang gratis offertes!

Deurwaarder inschakelen als bedrijf

Als bedrijf krijg je ongetwijfeld te maken met wanbetalers. Het inschakelen van een incassobureau of gerechtsdeurwaarder kan je heel veel tijd en frustraties besparen. Door de communicatie met deze wanbetalers uit handen te geven vergroot je bovendien de kans op een vlotte betaling. Omdat het bij grote bedrijven vaak gaat om meerdere gevallen, kun je ervoor kiezen om een contract af te sluiten. Zo bespaar je op de dossierkosten of provisie.

Deurwaarder inschakelen als particulier

Er zijn een aantal situaties waarin een deurwaarder inschakelen slim is voor een particulier:

  • Je hebt geld geleend aan familie, vrienden of kennissen en ondanks goede afspraken, betalen ze je niet terug. Je kunt een gerechtsdeurwaarder inhuren om jezelf frustraties en energie te besparen.
  • Je verhuurt een kamer of woning en de huurders betalen ondanks herhaaldelijke herinneringen hun huur niet. Bij een huurachterstand kun je een deurwaarder inhuren om de huur te innen. Eventueel is het mogelijk om, na de uitspraak van een rechter, de woning te laten ontruimen door een gerechtsdeurwaarder.
  • Je ex-partner moet je alimentatie betalen, zoals uitgesproken in het vonnis van de rechter, maar doet dit niet. Bij achterstallige betalingen kan een gerechtsdeurwaarder de alimentatie voor je innen.

Deurwaarder inschakelen als zzp’er

Als zzp’er is tijd geld. Elke minuut die je bezig bent om achter je geld aan te gaan, kun je niet besteden aan je werkelijke werkzaamheden. Door dit uit te besteden aan een gerechtsdeurwaarder bespaar je behalve tijd ook vooral veel frustraties en is de kans op een betaling veel groter dan wanneer je zelf aanmaningen blijft sturen. Omdat de kosten grotendeels gedekt worden door de incassokosten die de wanbetaler betaalt, is het inschakelen ook bij kleinere bedragen zeker rendabel.

Schakel een gerechtsdeurwaarder in!

Vind snel een deurwaarderskantoor in jouw regio en bespaar tot wel 40%!

Hoe vind ik een gerenommeerd deurwaarderskantoor?

Heb je hulp nodig bij het vinden van een deurwaarderskantoor? Wanneer je gebruik maakt van onze gratis offerteservice krijg je de offertes van maximaal 5 deurwaarderskantoren in je eigen regio. Zo ben je verzekerd van een eerlijk aanbod en kom je in contact met kantoren bij jou in de buurt: zo hoef je nooit ver te reizen of hoge voorrijkosten te betalen als je eens persoonlijk wilt afspreken. Wil je zeker weten of je te maken hebt met een betrouwbaar kantoor, dan kun je checken of ze zijn ingeschreven in het register voor gerechtsdeurwaarders van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders.

Is er een verschil tussen deurwaarders en gerechtsdeurwaarders?

De termen deurwaarder en gerechtsdeurwaarder wordt vaak door elkaar gebruikt, meestal wordt hiervoor hetzelfde bedoeld. Toch zit er wel een groot verschil tussen de twee beroepen!

Een gerechtsdeurwaarder is de enige die bevoegd is om ambtelijke taken uit te voeren, zoals het uitbrengen van een dagvaarding, het maken van een betekening en beslagleggen op inboedel of salaris. Een deurwaarder is iemand die werkzaam is bij de rechtbank, maar die niet deze bevoegdheden heeft. Wanneer we spreken over het inschakelen van een deurwaarder, dan wordt er dus meestal een gerechtsdeurwaarder bedoeld.

deurwaarder kosten

Deurwaarder inschakelen? Vergelijk offertes

Ben je al te veel tijd kwijt aan wanbetalers die je eigenlijk liever steekt in andere werkzaamheden? Of heb je echt die alimentatie nodig en reageert je ex-partner niet meer op je berichten? Voor deze en andere problemen met openstaande facturen kun je het beste een gerechtsdeurwaarder inschakelen. Je vergroot de kans op een betaling tot wel 90%! Benieuwd wat dit kost?

Start gratis offerteaanvraag!.

Hierna ontvang je zo snel mogelijk de prijsopgaven van experts in jouw regio. Vergelijk de prijzen van verschillende kantoren, en kies daarna voor de deurwaarder met het beste aanbod. Zo ben je altijd verzekerd van een eerlijke prijs! De offerteaanvraag is bovendien helemaal gratis en zonder verdere verplichtingen: je zit nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken!